SLOVENSKÝ JAZYK Literatúra aneb študentský underground - čitateľský denník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmov - www.slovensky-jazyk.skwww.slovencina.net Publikovanie alebo ďalšie verejné šírenie obsahu servera Slovenský-jazyk.sk je bez písomného súhlasu prevádzkovateľa výslovne zakázané! Použitie výhradne len pre osobné účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnotenie práce slohovky

Aktuálna známka: ---
Hodnotené: 0x Prosím, ohodnoť prácu

Správa o konaní dobročinnej akcie

Dňa 10. 6. 2024 sa v obci Lazany uskutočnilo Hasičské dobročinné popoludnie. Podujatie organizoval zbor dobrovoľných hasičov obce Lazany v spolupráci s dobrovoľníkmi a vedením obce.

Na deti na futbalovom ihrisku čakalo množstvo zábavy v podobe mnohých stanovíšť s úlohami a odmenami za ich splnenie. Deti si tak mohli vyskúšať lukostreľbu, chytanie drevených rybičiek na špeciálny prút alebo otestovať svoje znalosti v poznávaní vtáctva našich lesov a záhrad.

Pre malých aj veľkých nadšencov potom bola pripravená ukážka hasičskej techniky, ktorá o 18. hodine vyvrcholila ukážkou hasenia horiaceho automobilu.
Ďalším prvkom, ktorý sa stretol s úspechom, bola beseda týkajúca sa zachovania bezpečnosti pri vzniku požiaru a tiež nácvik prvej pomoci.
Večer bol zakončený táborákom s možnosťou opekania špekáčikov.

Ako už názov akcie napovedá, jednalo sa o dobročinnú akciu. Pri vstupe na futbalové ihrisko bola umiestnená pokladnička, ktorej obsah bol vyberaný pre bývalého člena zboru dobrovoľných hasičov obce Lazany pána Petra Mareka, ktorý bol počas minuloročného požiaru rodinného domu zranený a je teraz pripútaný na invalidný vozík. Vybraná čiastka bude určená na zaplatenie nákladných rehabilitácií, ktoré však môžu pánovi Marekovi pomôcť postaviť sa pomaly späť na vlastné nohy a vrátiť sa späť k normálnemu spôsobu života.

Vedenie obce pri slávnostnom ukončení podujatia oznámilo, že bolo na dobrovoľnom vstupnom vybraných 740 eur, pričom obec doplní z obecného fondu vybranú čiastku na rovných 2000 eur.

Akciu si tak podľa ohlasu užili účastníci všetkých vekových kategórií a všetky môže hriať vedomie, že vybrané peniaze pomôžu naozaj tam, kde je to potrebné.

Vytlačiť (Ctrl+P) Stiahnuť v PDF

Zdroj: mohr55, 15.07.2024

­­­­

Slohová práca Správa o konaní dobročinnej akcie v češtine?

Českú verziu tejto slohovej práce nájdete na adrese:

­­­­

Diskusia ku slohové práci
Správa o konaní dobročinnej akcie




­­­­

Aktuálne poradie súťaže­

  1. Súťaž o zaujímavé ceny pre vás pripravujeme od januára 2026!
    Napriek tomu môžete aj v tomto období do našej databázy pridať vlastnú prácu.



­­­­

Server info

Počítadlo: 6 243 207
Odozva: 0.01 s
Vykonaných SQL dotazov: 3
Návštevnosť: TOPlist.skSlovenský-jazyk.sk




Mapy webu Čitateľský denník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelia Dôležité informácie Podmienky používania - Vylúčenie zodpovednosti


Slovenský-jazyk.sk (alebo tiež Slovenčina.net) vznikol ako pridružený študentský portál známeho českého servera Český-jazyk.cz. Oba projekty majú rovnakého prevádzkovateľa a snažia sa svojim návštevníkom ponúknuť v čo najkvalitnejšej forme čo najviac materiálov a textov z oblasti slovenského jazyka (čitateľské denníky, čítanku, životopisy, slohové práce a v neposlednom rade tiež slovníček pojmov z literatúry a gramatiky). Vlastnoručne spracované študijné materiály (ako napríklad rozbory diel alebo interpretácie básní, eseje, výpisky z knižiek atď.) môže do našej databázy pridať ktokoľvek - text možno jednoducho pridať cez interaktívny formulár, ktorý nájdete na stránke Pridať svoju prácu. Značnú časť obsahovej náplne Slovenský-jazyk.sk tvoria odborne preložené texty do spisovnej slovenčtiny z českého servera Český-jazyk.cz.

Overovací kód Opište kód z obrázku (iný kód ↑)